267.Web Sitesi Tasarımı ve Geliştirme Süreci

Web Sitesi Tasarımı ve Geliştirme Süreci

Web Sitesi Tasarımı ve Geliştirme Süreci .

Web sitesi tasarım ve geliştirme sürecinde birçok adım vardır. Başlangıç bilgilerinin toplanmasından, web sitenizin oluşturulmasına kadar ve nihayet web sitenizi güncel tutmaya kadar.
 
Süreç tasarımcıdan tasarımcıya değişir ancak temel bilgiler aynıdır.
 
  1. Bilgi T​oplama
  2. Planlama
  3. Tasarım
  4. Gelişme
  5. Test ve Teslim
 

Birinci Aşama: Bilgi Toplama .

Başarılı bir web tasarım projesinin ilk adımı konuyla ilgili etraflı bilgi toplamaktır. İlk adım gerçekten büyük önem taşımaktadır. Sitenizin görünümü ve ziyaretçilerinizde uyandıracağı his çok dikkatli düşünülmelidir.
Web sitesini tasarlayacağımız kurumla ilgili birçok bilgiye sahip olmamız gerekir. Ortaya çıkacak kompozisyon için firmayı iyi tanımamız gerekir.
 
Göz önüne alınması gereken bazı şeyler:
 
Hedef
Sitenizin amacı nedir? Bilgi vermek, bir hizmeti tanıtmak veya bir ürünü mü satmak istiyorsunuz?
 
Hedefler
Bu web sitesini kurarak ne yapmak istiyorsunuz? Kendinizi Tanıtmak veya para kazanmak bunlar en genel hedeflerdir.
 
Hedef kitle
Firmanızın hitap edeceği kitlenin tanımı nedir ?
 
İçerik
Sitenizde hangi bilgiler yer alacak? Belli bilgi, belirli bir ürün veya hizmet, çevrimiçi sipariş ... gerektiriyor mu?
 

İkinci Aşama: Planlama .

İlk aşamadaki bilgileri kullanarak, web siteniz için bir plan hazırlama zamanı geldi. Site haritasının geliştirildiği yer burasıdır.
 
Bir site haritası, sitenin tüm ana konu alanlarının bir listesidir. Bu, sitede neler olup bittiğini anlamanıza yardımcı olacak bir kılavuzdur. Sitenizi tasarlarken, web sitesinin son kullanıcılarını göz önünde bulundurmalısınız.
 

Üçüncü Aşama: Tasarım .

Artık bu noktaya kadar elde ettiğimiz bilgilerle, sitenizin görünümünü ve hissini anlamanın zamanı geldi.
 
Hedef kitle, göz önüne alınması gereken kilit faktörlerden biridir. Örneğin, gençleri hedefleyen bir site, bir finansal kurum için söylenenlerden çok farklı görünecektir. Tasarım aşamasının bir parçası olarak, şirketinizin kimliğini güçlendirmek için kurumsal renklerinizi web sitenize dahil etmek önemlidir.
 
Web tasarımcısı verdiğiniz bilgiler ile web siteniz için bir prototip tasarlar. Bu, genellikle, son tasarımın neye benzeyeceğini gösteren bir görüntüsüdür. Bu aşamada sınırsız şekilde tasarımı değiştirme hakkınız bulumaktadır.
 
Sonra gelişme başlayabilir.
 

Dördüncü Aşama: Gelişim .

Gelişim aşaması, web sitesinin kendisinin oluşturulduğu noktadır. Şu anda web yazılımcı, prototipteki tüm grafik öğelerini alacak ve bunları fiili ve işlevsel bir site oluşturmak için kullanacaktır.
 
İlk önce ana sayfayı geliştirerek, ardından iç sayfalar için bir "Kabuk" ile gerçekleştirilir. Kabuk, web sitesinin ana gezinme yapısını içerdiği için, sitenizin içerik sayfaları için bir şablon görevi görür. Kabuk oluşturulduktan sonra, yazılımcı içeriğinizi alır ve uygun alanlarda sitenin her yerine dağıtacaktır.
 

Beşinci Aşama: Denetleme ve Teslimat .

Bu noktada, yazılımcı nihai ayrıntılara düzenleyerek ve web sitenizi test edecektir. Son dakika uyumluluk sorunları (farklı web tarayıcıları arasındaki farkları görüntüleme) için son testlerin yanı sıra, formların veya diğer komut dosyalarının eksiksiz işlevselliği gibi şeyleri test eder, web sitenizin tüm tarayıcı sürümlerinde düzgün görüntülenmesi için optimize edilmesini sağlarlar.
 
Yazılımcıya nihai onayı verdikten sonra, siteyi teslim etme zamanı gelmiştir. Web sitesi dosyalarını sunucunuza yüklemek için bir FTP (Dosya Aktarım Protokolü) programı kullanılır. Bu hesaplar kurulduktan ve web siteniz sunucuya yüklendikten sonra, site son bir deneme sürecinden geçirilmelidir. Bu, yalnızca tüm dosyaların doğru şekilde yüklendiğini ve sitenin tamamen işlevsel olmaya devam ettiğini onaylamak için tedbir niteliğindedir.
 
Bu aşamadan sonra siteniz resmi olarak yayın hayatına başlamış olacaktır.